måndag 25 februari 2013

Upp som en sol och ned som en pannkaka.

Ja, precis så kan man väl beskriva vädret just nu. Igår var det en strålande vår-vinterdag med runt nollan i luften, strålande solsken och helt enkelt en fantastisk dag att spendera utomhus, vilket vi också gjorde. En promenad på isen. Kontroll av nät som låg under isen med konstaterande att det bara var 2 simpor i nätet. Korvgrillning och sedan en promenad hem igen.

Allt i strålande sol. När man kom in i skuggan var det visserligen inte lika skönt längre. Men ändå helt okej.

Idag slog jag upp ögonen till en total dimma. Kallt, rått och riktigt dimmigt. Bitvis var det nästan obehagligt att köra till jobbet för att dimman låg så tät.

Så det är verkligen svängningar nu.

Och såhär kommer det väl fortsätta fram till maj. Ett väder som man inte kan vara riktigt säker på vart det är på väg.

Eller maj förresten. Om jag minns rätt så var det ungefär likadant hela förra året. Regn och sol om vartannat. Men jag kan ju inte låta bli att hoppas att det parkerar sig ett starkt högtryck under sommarmånaderna i år. Det skulle verkligen behövas.

För att ytterligare förstärka pannkakan så verkar det som om jag håller på att bli förkyld. Snörvlar och hostar lite. Inte värre än så, men inte så kul heller. Så fick jag gnälla lite också. Men ni vet ju hur synd det är om oss killar när vi är förkylda.

Till råga på allt så har jag blivit lämnad ensam hemma. Eller det var kanske fel, snarare åkt hem till ensamheten (om man inte räknar en snart 18 årig son som man knappt ser röken av). Så är det någon dag ni skall tycka synd om mig, och vädret, så är det idag.

Lägger in lite fina bilder från helgens äventyr också.

Dessutom kan jag inte låta bli att delge er en lite solskenshistoria.

När de fula simporna kommit upp ur nätet igår så satt lilla Johanna 1.5 i sin pulka och tittade. Titta sade hon.

-Det är en fisk, sade hennes mamma.

-Titta, sade Johanna igen.

-Det är en fisk.

-Titta, Kicki. Säger Johanna då.

Så numera är jag gift med en hornsimpa.

Skulle jag inte berättat det här ? Joooo. Det var kul. På några av  bilderna förekommer också simpan och på en Kicki, Kicki är den som har skoteroverall på sig :-)

















God måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar