söndag 9 december 2012

Tre gubbar....

Eller det är väl egentligen inget bestämt antal, men tydligen är pepparkaksgubbar det nya skällsordet och en omskrivning för det nästan lika hemska ordet "neger".

Därför väljer nu skolorna att plocka bort pepparkaksgubbarna ur luciatågen.

Vart är vi på väg ? Skall vi förbjudas att köpa pepparkakor i affären snart också. Skall de döpas om till något mer politiskt korrekt, eller skall vi kanske ändra färg på dem.

Ja, lösningen på all rasism i världen är förstås att förbjuda färgerna brunt, gult, svart och rött. Då har vi kommit långt och kan nästan kalla oss för det finaste landet i världen.

Eller den finaste skolan i varje fall.

För jag tror att allt detta beror på folk som vill så jäkla mycket att de slutar att tänka. Det är helt okej att man vill mycket, men just att sluta tänka är aldrig okej. Jag kan ge mig sjutton på att man snart kommer vilja plocka bort hela luciatraditionen för att det kan likställas vid Ku Klux Klan eller något. Tomten kan vi förbjuda för att han är klädd i rött och alla vet ju att i de gamla vilda västern filmerna så kallades indianerna för rödskinn. Rudolf, den stackars renen är antagligen inte uppfödd på en kravgård och kan därför inte tillåtas finnas med i historien.

För att inte tala om stjärngossarna. Detta låter ju alldeles för likt stjärtgossar som är en nedlåtande omskrivning av bögarna. Som om inte det vore ett fult ord.

Nej, nu förbjuder vi allting som har med jul, påsk, midsommar och kanske till och med halloween att göra och så har vi det riktigt, riktigt tråkigt hela året runt.

Det blir väl bra?

God söndag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar