onsdag 25 september 2013

En möjlig början.....

Han tog ett djupt andetag och klev in genom dörren.

Där inne satt det en samling av män och kvinnor i mörkar kostymer och dräkter och tittade misstänksamt på honom. Han nickade lite vänligt och gick sakta fram mot bordet, lokaliserade sin plats ganska nära bortre kortändan och satte sig ned.

Nå ?

Ordföranden tittade på honom med en uppoffrande blick och väntade på att han skulle säga något. Han började nervöst bläddra i sin pappersbunt och hittade till slut rätt.

Nej, tyvärr sade han. Ingenting alls.

Ett sorl bröt ut runt bordet. Hur var det möjligt ? Någonting måste väl ändå finnas var andemeningen i de viskande samtal som pågick runt bordet. Hur kan det verkligen inte finnas någonting ?

Till slut tystades skaran av människor av ett harklande från ordföranden som tog till orda:

-Har ni verkligen undersökt alla möjligheter ? Lyft på alla stenar ? Kollat alla register ?

Mannen tittade upp från sina papper och svarade självsäkert att:

- Ja. Precis alla möjligheter är uttömda.

Då finns det alltså ingen annan väg att gå, replikerade ordföranden. Hittar vi ingenting som vi kan utnyttja så måste vi ta i med hårdare tag. Han tryckte på en knapp som satt bredvid honom på bordet. Det tog bara ett par sekunder så öppnades dörren och två män klev in.
Tittade man på deras kroppsbyggnad kunde man lätt tro att de var tvillingar. De var båda runt två meter långa och vägde säkert runt 150kg. Men inte ett gram fett verkade finnas på deras kroppar.

Nackarna var så tjocka att översta skjortknappen fick lämnas uppknäppt och slips var således inte att tänka på. När man kommit så långt i sin granskning kunde man konstatera att de absolut inte var tvillingar.  Den ena var blek i hyn, lätt fräknig och rödhårig. Den andre var svart som natten. Bara ögonvitorna och tänderna lyste upp när han log ett elakt flin.

Det är dags nu sade ordföranden. Nu kör vi.

--------------------

Så skulle man absolut kunna börja en bok, om jag nu någongång får för mig att skriva en. Dock känns detta lite thrillergenre och jag vill nog egentligen mer skriva en relationsroman, eller i varje fall inte något som känns som John Grisham.

-----------

God onsdag.

2 kommentarer:

  1. Kan ju vara början på ett relationsdrama också... detektivbyrå!?!... Bra jobbat, skriv på, nu har du fått mig intresserad. Puss

    SvaraRadera
  2. Hahahaha, trodde först du beskrev ett möte på jobbet ;D
    *skrattar fortfarande*
    "Relationsroman" säger du... okej, vore intressant att ta del av förslag på inledning till en sådan?
    Ha en härlig helg!
    //Qb-Susanne

    SvaraRadera