onsdag 18 december 2013

Lite förhandsinformation, lite palt och lite färglära.

Ikväll är det ju dags för uppföljningen av Bonde söker fru. Det har nu blivit höst såväl i verkligheten som på TV och vi kommer få följa Linda när hon åker runt bland de olika bönderna för att se vad som verkligen har hänt sedan allt spelades in i somras.

Vi fick redan förra veckan se på TV att en av bönderna som inte följdes under höstens omgång har gift sig. Det var ju roligt för honom. Men ärligt talat så har jag inte så mycket relation till de bönder som inte varit med vilket gör det lite ointressant.

Däremot så kunde man i "Den Andra skvallertidningen på nätet" igår läsa att vår värmländske dansbandsbonde har förlovat sig på köksgolvet. Det lät ju romantiskt.

Nåja, den läsare som förra veckan kommenterade med att just denna bonde antagligen inte skulle lyckas har därmed visat sig ha lite mer fel än jag. Livslång kärlek vet vi ju inget om, men en förlovning är ju i varje fall ett steg i den riktningen. Eller om det möjligtvis är ett steg mot att misslyckas.

Det där kan man ju diskutera. Om man förlovar och gifter sig och sedan skiljer sig, är det ett större misslyckande än att varken vara förlovad eller gift och sedan bryta upp ? I varje fall för våra bönder verkar det vara en större grej om de hunnit gifta sig. Men det kan ju bero på att TV4 har bekostat vissa bröllop för att få sända dem på TV.

Jag väntar spänt på kvällen för att få se vad som har hänt i övrigt och imorgon kommer en riktig analys, den sista för denna säsong.

I övrigt så började dagen med diskussioner om både Pitepalt och en flådd harpalt. Till detta så kan konstateras att Femtio nyanser av grått antagligen är för lite. För det spelar ingen roll om jag har brun eller blå kavaj på mig. Det finns folk som ändå hävdar att den är grå.

Och med detta önskar jag er alla en alldeles ypperlig onsdag.

2 kommentarer:

  1. Samma läsare hävdar fortfarande att värmlänningens kärlekshistoria blir kortlivad - men det klart att om fortfarande är i mediatrycket så blir det kanske ännu mer intressant att förlova sig och hamna på utsidan av en tidning. Sponsrad förlovningsring? När säsongens lampor släckts över våra bönder - vad händer då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror faktiskt inte att det behöver vara mediapåverkan i detta fall. Jag tror till och med att det inte alls är det utan att de faktiskt tror på en framtid - just nu. Sedan om vi skall vara krassa så känns ju inte någon ur detta par som lådans skarpaste knivar. Så de kanske faktiskt passar ihop. På ett eller annat sätt.
      Hur länge det varar ?
      Hur lyckligt det blir ?

      Ingen aning. Men det vet man ju å andra sidan aldrig. Oavsett om det är TV-bönder eller "vanliga" människor.

      Radera